Raja Aloe Vera

Anda mencari Produk Aloe Vera yang terbaik? Forever adalah pilihan anda yang tepat. Ia mengandungi 92.5 % kandungan Aloe Vera yang asli dan semulajadi. Forever telah diasaskan oleh Dr. Rex Maughan pada tahun 1978 di Scottsdale, Arizona. Forever telah mempunyai rangkaian di 169 buah negara seluruh dunia. Ia terbukti sebuah jenama yang kukuh selama 40 tahun ini. Anda memang memilih produk yang terbaik untuk kesihatan anda sekeluarga.


DR REX MAUGHAN – CEO FOREVER LIVING

Pengasas Forever Living ialah Dr. Rex Maughan . Sebelum lahirnya syarikat Forever Living Products , beliau adalah seorang MULTI BILLIONAIRES di Amerika Syarikat . Forever Living ditubuhkan pada 13 Mei 1978 yang terletak di Scottdales , Arizona US .

Beliau melabur lebih USD20,000,000 untuk membuka syarikat Forever Living dan ia  satu2nya syarikat MLM yang 100% memiliki ladang , kilang & bangunan sendiri di 170 buah negara .


LADANG ALOE VERA

Forever Living  BUKAN syarikat orang tengah yang menjadi pengedar kepada syarikat lain seperti 99% syarikat MLM di luar sana . Forever Living memonopli dunia Aloe Vera sebesar 92.5% dan Forever juga satu2nya penternak lebah & pengeluar madu TERBESAR di dunia .

Oleh sebab itu Forever Living satu2nya syarikat MLM yang memberikan DISKAUN tertinggi kepada pengguma iaitu dari 15% – 48% dan keuntungan sehingga 70% kepada yang menjalankan bisnes bersama Forever Living .

MENGAPA???

Ini kerana Forever Living memiliki 100% ladang sendiri, kilang sendiri dan bangunan sendiri di 165 buah negara. Forever Living satu-satunya syarikat MLM yang TIDAK berhutang dengan mana-mana syarikat .

Keluasan ladang Aloe Vera sebesar 2x Negara Singapura . Keluasannya  5,000 ekar terletak di Domican Republic , di Mexico sebanyak 1,500 ekar & Harligan Texas 1000 ekar .


PENTERNAK LEBAH & PENGELUAR MADU DI GURUN SONORO                                       

            Kehebatan produk madu asli Forever Living  ini adalah terletak kepada ladang-ladang lebahnya yang terletak jauh daripada sebarang pencemaran. Terletak berhampiran gurun yang memiliki ribuan bungaan liar yang mengandungi pelbagai khasiat . Lebah -lebah dari ladang Forever Living pastinya menghasilkan madu asli yang terbaik dari segi kualiti dan khasiat.   

Syarikat Forever Living Products memiliki ladang penternakan Lebah dan pemprosesan Madu Lebah yang terbesar di dunia.
  • Pada awalnya pusat penternakan Lebah dan pemprosesan Madu Lebah yang terbesar di USA ini dimiliki oleh keluarga Charles Robson. Keluarga Charles Robson juga memiliki beberapa paten untuk produk Pollen, Propolis dan Madu.
  • Pada tahun 1982, Charles Robson telah menjual kesemua aset ladang penternakan Lebah, pusat pemprosesan Madu Lebah dan segala paten yang dimiliki oleh keluarganya kepada Forever Living Product Inc
  • Ini menjadikan Syarikat Forever Living merupakan pengeluar Madu Lebah dan penternak Lebah yang terbesar di dunia dengan beberapa pemilikan paten kepada produk-produk yang berasaskan Madu Lebah.
  • Sebagai pemain utama ataupun big brother yang sudah mempunyai banyak pengalaman dan teknologi yang canggih dalam bisnes produk yang berasaskan Madu, sudah tentu produk Madu Lebah keluaran Forever Living mempunyai kualiti yang tinggi berbanding dengan produk Madu Lebah daripada syarikat yang lai

Faizal Bin Ibrahim

Seorang guru di Putrajaya. Sudah 5 tahun berkhidmat mengajar di SK Putrajaya Presint 11(3) Putrajaya. Mengalami masalah kesihatan sejak belajar di universiti lagi. Pada tahun 2013 telah mengalami strok. Sekarang mengajar di SK Putrajaya Presint 14(1) Putrajaya.

Bagaimana saya bersama ALoe Vera Forever..

Perjuangan itu panjang. Mungkin itu penyataan yang tepat untuk aku bangkit setelah mengalami strok pada tahun 2013. Dua, tiga bulan selepas hari itu, keadaan begitu trauma. Setiap hari hanya memikirkan hidup dan mati. Mengukir senyum pun terasa kelat. Emosi terganggu, fikiran pun kelam, fizikal pula apatah lagi hanya bertongkatkan semangat sahaja.

 
Aku gagahi menjalani kehidupan dengan semangat yang masih tersisa dan juga rutin ubat hospital seadanya. Dalam masa yang sama, aku cuba kuatkan kembali jiwa dan kudratku dengan mengamalkan bacaan alquran,selawat dan zikir harian. Solat hajat dilakukan setiap hari agar tetap iman di kala itu. Aku laksanakan semua amalan yang disarankan untuk kembalikan kekuatan dan kesihatanku.
 
Pada waktu itu, aku mula diperkenalkan dengan amalan dan permakanan alternatif. Ramai sahabat-sahabat yang memyarankan pengambilan makanan sunnah dan supliment tamabahan. Aku cuba semuanya agar dapat mengembalikan kesihatanku ini. Aku juga mula mengamalkan bekam setiap bulan, akupuntur, urutan dan homeopathy sebagai alternatif rawatan tambahan.
 
 Alhamdulillah, keputusan akhirnya aku jumpa produk yang sesuai dengan diriku, Forever adalah pilihanku yang terbaik. Asbab berusaha dan berikhtiar itu Allah kurniakan penyembuhannya. Anda diluar sana yang menghadapi masalah sepertiku, mencuba pelbagai produk kesihatan untuk mendapatkan kesihatan yang terbaik. Yakinlah suatu hari nanti anda menemui yang sesuai dengan badan anda. Berusaha dan terus berusaha anda pasti akan berjaya. Di samping itu, jangan lupa nasihat doktor sepanjang menghidapi kesihatan yang kurang baik ini. Justeru, pastikan produk yang anda ambil itu ada pengesahan KKM yang dijamin keselamatannya.

8 sifat-sifat Aloe Vera yg dihasilkan oleh FOREVER

1. Saponins

Bahan seperti sabun (licin dan berbuih) ini bertindak mencuci dan membersihkan tisu tubuh.

2. Lignin

Hanya aloe vera yang cukup matang (>5 thn) sahaja yang dituai. Lignin yang dihasilkan mempertingkatkan keberkesanan dengan membawa nutrien-nutrien  lebih jauh ke dalam tubuh. Sifat sabunnya dan daya penembusan yg tinggi mampu membersihkan usus kita dan mempertingkatkan kadar penyerapan nutrisi pemkanan kita.

3. Antrakuinon

Kompleks mampu meredakan kesakitan, gatal, bengkak kerana sifat antibakteria, antikulat dan antivirus

4. Vitamin (Aktif)

Vitamin A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E akan membekalkan nutrient dan memperbaiki sel-sel yg rosak. Hanya aloevera, tumbuhan yg dapat membekalkan B12 selain dari daging merah, yang dapat membantu pembinaan sel darah merah.

5. Mineral (Aktif).

Kalsium, kromium, kuprum, ferum, magnesium, mangan, kalium, fosfuros, natrium dan link

6. Asid Amino (Aktif).

Protein yang digunakan untuk membina sel dan tisu.

7. Enzim

Enzim perlu untuk menyokong proses metabolism, menolong menghuraikan gula dan lemak makanan, membantu pengharapan dan meningkatkan penyerapan nutrisi.

 8. Monosakarida (Glukosa&Fruktosa) & Polisakarida.

gula ringkas yang mempunyai
sifat perangsang imun, menghasilkan antibodi dan sel darah putih serta anti kanser.

 

Krisis Pemulihan

Krisis pemulihan ialah suatu proses di mana badan seseorang melalui jangkamasa pembersihan dan pembinaan semula. Sebagai sebahagian daripada proses pemulihan, badan seseorang akan mula menyingkirkan sisa toksik yang telah lama terkumpul di dalam badan selama bertahun-tahun.

Semasa proses penyingkiran toksik, badan anda akan mengalami tanda-tanda dan gejala tidak selesa, dan ini diiktiraf sebagai krisis pemulihan. Dalam falsafah Perubatan Cina, pemulihan yang sebenar perlu sentiasa didahului dengan krisis pemulihan.

:pear:Mengapa Terjadi Krisis Pemulihan (Healing Crisis) ?
Menurut Profesor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, nutrien akan bertindakbalas dengan oksigen di dalam tubuh. Tindakbalas ini sebenarnya menggalakkan dan merangsang organ badan supaya bekerja lebih kuat untuk melakukan pembersihan, penghapusan, menggantikan tisu yang lama dengan tisu baru, pengimbangan, dan sebagainya.

Bayangkan jika badan anda adalah seperti paip besi berkarat, dan apabila anda masukkan ke dalam beberapa ejen karat atau pembersih paip. Pada permulaannya, lebih karat akan keluar dari dinding paip (toksik). Ia akan nampak lebih teruk kerana kotoran telah membanjiri paip. Tetapi apabila semua karat telah dibersihkn, paip akan menjadi cantik dan bersih semula.

:apple:Adakah Krisis Pemulihan (Healing Crisis) Suatu Petanda Yang Baik?
Ya. Krisis pemulihan adalah satu petanda yang menunjukkan bahawa rawatan yang anda ambil, sememangnya berkesan.
Sesetengah orang mungkin fikir bahawa kesihatan mereka semakin teruk, tetapi sebaliknya ia adalah satu proses penyembuhan semulajadi dan ia sememangnya satu petanda yang baik untuk bergerak ke arah kepada proses penyembuhan yang sebenar.

Umumnya, krisis pemulihan hanya berlaku kepada orang yang sihat kerana ia menunjukkan bahawa kesihatan anda masih di tahap yang tinggi untuk membuat respons kepada perubahan biologi semasa proses penyembuhan. Walaubagaimanapun, apabila tidak ada krisis pemulihan berlaku, ia mungkin kerana sama ada tubuh anda sememangnya tiada toksin dan kesihatan anda di tahap yang paling optimum, atau badan anda terlalu lemah dan tidak dapat melalui proses penyembuhan.

:tangerine:Adakah Semua Orang Mengalami Tanda-tanda dan Gejala yang Sama Semasa Krisis Pemulihan (Healing Crisis)?
Semua orang adalah berbeza. Sesetengah orang mengalami krisis penyembuhan sejurus selepas pengambilan penawar, sementara yang lain hanya akan berlaku selepas satu atau dua bulan.

Tahap keseriusan juga berbeza. Jika sistem badan lebih toksik, maka dia akan mengalami krisis pemulihan yang lebih berat.

:grapes:Secara Umumnya, Berapa Lamakah Proses Pemulihan (Healing Crisis) Akan Berlangsung?
Ia bergantung kepada keadaan kesihatan individu. Ia boleh berlaku selama 2-3 hari atau 2-3 bulan.

:droplet::droplet:Kebanyakan orang berasa lebih baik selepas mengambil penawar, tetapi ada yg tidak mengalami sebarang perbezaan. Mengapa Ini Terjadi??
Secara umumnya, selepas pengambilan penawar beberapa lama, anda akan merasa beberapa perubahan (seperti semakin bertenaga, pergerakan usus yang lebih baik, dll.)

Jika anda tidak sedar akan peningkatan apa-apa, penjelasan yang mungkin adalah:
1. Anda tidak mengambil dengan konsisten
2. Anda tidak mengamalkan seperti cara yang disyorkan
3. Takut melalui krisis pemulihan yang teruk, jadi anda berhenti mengambil semuanya sekaligus
4. Gaya pemakanan dan gaya hidup yang tidak seimbang
5. Penyakit kronik – memerlukan tempoh yang lebih lama untuk pulih
6. Keadaan tubuh yang kronik

:lemon:Tanda Krisis Penyembuhan (Healing Crisis) dan punca kemungkinan:
1. Keletihan, berasa mengantuk – Tubuh berasid, fungsi hati yang lemah, terlalu letih, memerlukan rehat yang lebih

2. Sakit kepala, kepala terasa berat- Tekanan darah yang tinggi, tanda-tanda detoksifikasi

3. Demam, demam sedikit, keresahan – Metabolisma meningkat, merangsang fungsi imun badan

4. Cirit-birit, kerap membuang air besar, najis berwarna gelap dan berbau, air kencing berbau busuk – Tanda detoksifikasi, sisa-sisa toksin terkumpul di dalam kolon.

5. Kembung. Perut bergas menandakan sistem penghadaman lemah.
 
 
6. Ruam, gatal kulit, peluh berbau busuk, rembesan mukus, kelemumur – Fungsi hati yang lemah, kesihatan kolon dan sistem penghapusan yang lemah.

7. Pengeluaran lendir seperti kahak, hidung berair – Fungsi paru-paru lemah, mengeluarkan kahak, tanda detoksifikasi.

8. Hidung berdarah – Mungkin tanda anemia (tidak cukup darah merah)

9. Sakit di bahagian otot dan sendi- Tubuh berasid, toksin terkumpul di tempat yang sakit.

10. Merasa lebih sakit di bahagian yang terjejas – Proses penyembuhan semakin cepat

11. Insomnia atau hiperaktif- Sistem saraf yang lemah

12. Haid tidak teratur, perubahan pada kitaran haid, gatal di punggung, semakin banyak mengeluarkan lendir – Ketidakseimbangan hormon, sedang memperbetulkan hormon

13. Pendarahan ketika membuang air besar – Mungkin buasir

14. Pening, lapar – Hipoglisemia (paras gula dalam darah yang rendah), anemia (tidak cukup darah merah)

15. Loya, sembelit, sedu – Sistem penghadaman lemah, masalah hati

16. Slight Edema (bengkak) – Masalah buah pinggang


Apa Kata Mereka

“Saya mengalami strok 4 tahun. Tidak boleh bangun langsung. Perlu bantuan orang lain untuk bergerak” – Najib

“Sekadar boleh berjalan lah dulu” – Makcik Intan

“Dalam bulan lepas rasa makin teruk. Sakit pinggang lah….esoknya jadi lebih tak bermaya….rasa degung telingo, rupanya masalah buah pinggang.” – 

“Mungkin kurang excercise kot. Lutut jadi jem. Nok sembahyang susah…Ina perkenalkan produk ni, asalnya nak madu je sebenarnya. 5,6 bulan sembahyang atas kerusi, lepas makan ni 3 bulan dah boleh sembahyang biasa. -” Makcik Zaiton


HUBUNGI :
16B, Jalan Perak,
Presint DIlomatik,
62050 Putrajaya.
faiyzal@gmail.com
013-2202837